Atatürk Ailesi / Atatürk'ün Ataları Aslen Anadolulu! - Mynet Haber : Uzak dedeleri vidin'den ayrılarak serez'de yerleşmişler.

Atatürk Ailesi / Atatürk'ün Ataları Aslen Anadolulu! - Mynet Haber : Uzak dedeleri vidin'den ayrılarak serez'de yerleşmişler.. Atatürk'ün annesi zübeyde hanım, hacı sofu ailesinden feyzullah atatürk'ün babası ali rıza efendi, selânik yerlilerindendi. Atatürk'ün annesi zübeyde hanım, hacı sofu ailesinden feyzullah ağa'nın kızıdır. Atatürk'ün ai̇lesi̇ özel hayati ,genel hayati. 1930'da atatürk'ün isteğiyle fethi okyar'ın kurduğu serbest cumhuriyet fırkasına giren makbule hanım birkaç ay sonra parti kapatılınca siyasetten çekildi ve 1935'de milletvekili mecdi boysan ile evlendi. Mustafa kemal atatürk,1881(rumi 1296) yılında selanik'te koca kasım paşa mahallesi islahhane caddesi'nde bugün müze olan üç katlı bir evde dünyaya geldi.babası o sırada kereste ticareti yapan ali rıza efendi.

Balkan harbinden sonra, birçok türk ailesi gibi, kızı makbule ile birlikte selanik'ten. Türkiye cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı. Mustafa kemal atatürk, 1881 (rumî 1296) yılında selanik'te koca kasım paşa mahallesi muhtar sokak no:38'de bulunan ve bugün müze olan üç katlı bir evde dünyaya gelmiştir. Söke'den selanik'e yerleşmiş türkmenlerden kırmızı hafız lakaplı ahmet efendinin oğludur. Türkiye cumhuriyeti'nin kurucusu mustafa kemal atatürk, 19 mayıs 1881 yılında mustafa kemal atatürk'ün kız kardeşi olan makbule atadan, 1887 yılında selanik'te doğdu.

BAŞ ÖRTÜSÜ ALLAH'IN(c.c.) EMRİDİR: ATATÜRK VE AİLESİ
BAŞ ÖRTÜSÜ ALLAH'IN(c.c.) EMRİDİR: ATATÜRK VE AİLESİ from 2.bp.blogspot.com
Iyi kalpli bir insan olan ragıp bey'le evlendi. Mustafa kemal atatürk, 1881 (rumî 1296) yılında selanik'te koca mustafa kemal atatürk'ün hem baba hem de anne tarafından soyu evladı fatihan yani rumeli'nin fethinden sonra buraların türkleştirilmesi için. Bu yazımızda mustafa kemal atatürk'ün ailesi konusunu ana hatlarıyla inceledik. 1930'da atatürk'ün isteğiyle fethi okyar'ın kurduğu serbest cumhuriyet fırkasına giren makbule hanım birkaç ay sonra parti kapatılınca siyasetten çekildi ve 1935'de milletvekili mecdi boysan ile evlendi. Zübeyde hanım, bir türkmen ailesi olan hacı sofi ailesinden gelen babası, sofuzade feyzullah sadullah ağa ve annesi ayşe hanım'ın kızıdır. Kızlarından naciye de çok yaşamadı. Atatürk'ün selanik'te doğduğu evden ailenin orta halli, hatta bundan az üstün durumda olduğu anlaşılmaktadır. Atatürk'ün ailesi mustafa kemal atatürk, 1881 (rumî 1296) yılında selanik'te koca mustafa kemal atatürk'ün hem baba hem de anne tarafından soyu evladı fatihan yani rumeli'nin fethinden sonra buraların türkleştirilmesi için.

Mustafa kemal atatürk,1881(rumi 1296) yılında selanik'te koca kasım paşa mahallesi islahhane caddesi'nde bugün müze olan üç katlı bir evde dünyaya geldi.babası o sırada kereste ticareti yapan ali rıza efendi.

Mustafa kemal atatürk'ün ai̇lesi̇ atatürk'ün annesi zübeyde hanım, hacı sofu ailesinden feyzullah atatürk'ün selanik'te doğduğu evden ailenin orta halli, hatta bundan az üstün. Mustafa kemal atatürk 1881 yılında selanik'te, bugün müze olarak ziyaretçilerine kapılarını açan üç katlı bir evde dünyaya gelmiştir. Uzak dedeleri vidin'den ayrılarak serez'de yerleşmişler. #atatürk #ailesi #doğumu1881 yılının mayıs ayında selânik koyuna hâkim ahmet subaşı mahallesi'nin üç katlı pembe evinde zübeyde hanım'ın bir oğlu dünyaya. See more of atatürk ailesi on facebook. Ali rıza efendi ali rıza efendi 1841 yılında selanik'te doğdu. Ayrıca doğduğu zaman, ev, şehir hakkında da bilgi verdik. Zeki, sağduyulu, dine ve geleneklere bağlı bir kadındı. Zübeyde hanım, bir türkmen ailesi olan hacı sofi ailesinden gelen babası, sofuzade feyzullah sadullah ağa ve annesi ayşe hanım'ın kızıdır. Mustafa kemal atatürk,1881(rumi 1296) yılında selanik'te koca kasım paşa mahallesi islahhane caddesi'nde bugün müze olan üç katlı bir evde dünyaya geldi.babası o sırada kereste ticareti yapan ali rıza efendi. Iyi kalpli bir insan olan ragıp bey'le evlendi. Atatürk'ün hayatı,soyu, ailesi ve kardeşleri. Mustafa kemal atatürk, 1881 (rumî 1296) yılında selanik'te koca kasım paşa mahallesi muhtar sokak no:38'de bulunan ve bugün müze olan üç katlı bir evde dünyaya gelmiştir.

Atatürk'ün annesi zübeyde hanım, hacı sofu ailesinden feyzullah ağa'nın kızıdır. Uzak dedeleri vidin'den ayrılarak serez'de yerleşmişler. Iyi kalpli bir insan olan ragıp bey'le evlendi. #atatürk #ailesi #doğumu1881 yılının mayıs ayında selânik koyuna hâkim ahmet subaşı mahallesi'nin üç katlı pembe evinde zübeyde hanım'ın bir oğlu dünyaya. Mustafa kemal atatürk 1881 yılında selanik'te, bugün müze olarak ziyaretçilerine kapılarını açan üç katlı bir evde dünyaya gelmiştir.

ATATÜRK'ün Ailesi
ATATÜRK'ün Ailesi from www.istanbulburda.com
Atatürk'ün annesi zübeyde hanım, hacı sofu ailesinden feyzullah ağa'nın kızıdır. Ulu önder mustafa kemal atatürk, 1881 (rumî 1296) yılında selanik'te koca mustafa kemal atatürk'ün hem baba hem de anne tarafından soyu evladı fatihan yani rumeli'nin fethinden sonra buraların türkleştirilmesi için. Balkan harbinden sonra, birçok türk ailesi gibi, kızı makbule ile birlikte selanik'ten. Atatürk'ün selanik'te doğduğu evden ailenin orta halli, hatta bundan az üstün durumda olduğu anlaşılmaktadır. Türkiye cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı. Türkiye cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder mustafa kemal atatürk bildiğiniz gibi babası olan ali rıza efendi 1888 yılında yani atatürk 7 yaşında iken vefat etti. Türkiye cumhuriyeti'nin kurucusu mustafa kemal atatürk, 19 mayıs 1881 yılında mustafa kemal atatürk'ün kız kardeşi olan makbule atadan, 1887 yılında selanik'te doğdu. Zeki, sağduyulu, dine ve geleneklere bağlı bir kadındı.

Mustafa kemal atatürk,1881(rumi 1296) yılında selanik'te koca kasım paşa mahallesi islahhane caddesi'nde bugün müze olan üç katlı bir evde dünyaya geldi.

Kızlarından naciye de çok yaşamadı. Mustafa kemal atatürk,1881(rumi 1296) yılında selanik'te koca kasım paşa mahallesi islahhane caddesi'nde bugün müze olan üç katlı bir evde dünyaya geldi.babası o sırada kereste ticareti yapan ali rıza efendi. Orta anadolu'dan göç ederek, selanik'in batısında arnavutluk sınırına yerleştirilen yörüklerden, hacı sofi ailesinden feyzullah ağanın kızıdır. Zübeyde hanım, bir türkmen ailesi olan hacı sofi ailesinden gelen babası, sofuzade feyzullah sadullah ağa ve annesi ayşe hanım'ın kızıdır. Açılış tarihi 5 ksm 2012. Mustafa kemal atatürk 1881 yılında selanik'te, bugün müze olarak ziyaretçilerine kapılarını açan üç katlı bir evde dünyaya gelmiştir. Mustafa kemal atatürk, 1881 (rumî 1296) yılında selanik'te koca kasım paşa mahallesi muhtar sokak no:38'de bulunan ve bugün müze olan üç katlı bir evde dünyaya gelmiştir. Ali rıza efendi ali rıza efendi 1841 yılında selanik'te doğdu. Atatürk'ün ailesi ve yakınları ali rıza efendi zübeyde hanım makbule atadan latife uşşaki ülkü adatepe sabiha gökçen zehra. Babası o sırada kereste ticareti yapan. Türkiye cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı. Mustafa kemal atatürk'ün ai̇lesi̇ atatürk'ün annesi zübeyde hanım, hacı sofu ailesinden feyzullah atatürk'ün selanik'te doğduğu evden ailenin orta halli, hatta bundan az üstün. Atatürk'ün ai̇lesi̇ özel hayati ,genel hayati.

Zeki, sağduyulu, dine ve geleneklere bağlı bir kadındı. Kocacık'taki atatürk'ün dedesinin evi (restore edilmiş hali). Ali rıza efendi ali rıza efendi 1841 yılında selanik'te doğdu. Atatürk'ün ailesi ile ilgili tüm açıklayıcı bilgiler tek tek aşağıda yer almaktadır. Ilerlemenin ve kuvvetin temeli, aile hayatındadır. mustafa kemal atatürk 1881 yılında selânik'te kocakasım mahallesi, islâhhâne caddesi'ndeki üç katlı pembe evde doğdu.

ATATÜRK'ün Ailesi - 2 | Ben Duydum
ATATÜRK'ün Ailesi - 2 | Ben Duydum from www.benduydum.com
See more of atatürk ailesi on facebook. Babası o sırada kereste ticareti yapan. Zübeyde hanım, bir türkmen ailesi olan hacı sofi ailesinden gelen babası, sofuzade feyzullah sadullah ağa ve annesi ayşe hanım'ın kızıdır. Atatürk'ün selanik'te doğduğu evden ailenin orta halli, hatta bundan az üstün durumda olduğu anlaşılmaktadır. Bu yazımızda mustafa kemal atatürk'ün ailesi konusunu ana hatlarıyla inceledik. Ailesi, yıllar önce orta anadolu'dan gelmiş türkmen boylarından olup, selânik'e yerleşmişlerdir. Atatürk'ün ailesi mustafa kemal atatürk, 1881 (rumî 1296) yılında selanik'te koca mustafa kemal atatürk'ün hem baba hem de anne tarafından soyu evladı fatihan yani rumeli'nin fethinden sonra buraların türkleştirilmesi için. Atatürk'ün ailesi ile ilgili tüm açıklayıcı bilgiler tek tek aşağıda yer almaktadır.

Atatürk'ün ai̇lesi̇ özel hayati ,genel hayati.

Mustafa kemal atatürk'ün anne soyu da, fatih sultan mehmet tamamen türk olan vodina sancağına bağlı sarıgöl nahiyesine yerleşen aile; Atatürk'ün ailesi mustafa kemal atatürk, 1881 (rumî 1296) yılında selanik'te koca mustafa kemal atatürk'ün hem baba hem de anne tarafından soyu evladı fatihan yani rumeli'nin fethinden sonra buraların türkleştirilmesi için. Ali rıza efendi ali rıza efendi 1841 yılında selanik'te doğdu. Mustafa kemal atatürk'ün ailesi kimlerdir. Balkan harbinden sonra, birçok türk ailesi gibi, kızı makbule ile birlikte selanik'ten. Zeki, sağduyulu, dine ve geleneklere bağlı bir kadındı. Atatürk'ün annesi zübeyde hanım, hacı sofu ailesinden feyzullah ağa'nın kızıdır. Zübeyde hanım, bir türkmen ailesi olan hacı sofi ailesinden gelen babası, sofuzade feyzullah sadullah ağa ve annesi ayşe hanım'ın kızıdır. Bu yazımızda mustafa kemal atatürk'ün ailesi konusunu ana hatlarıyla inceledik. 1930'da atatürk'ün isteğiyle fethi okyar'ın kurduğu serbest cumhuriyet fırkasına giren makbule hanım birkaç ay sonra parti kapatılınca siyasetten çekildi ve 1935'de milletvekili mecdi boysan ile evlendi. Atatürk'ün ailesi ve yakınları ali rıza efendi zübeyde hanım makbule atadan latife uşşaki ülkü adatepe sabiha gökçen zehra. Iyi kalpli bir insan olan ragıp bey'le evlendi. Ilerlemenin ve kuvvetin temeli, aile hayatındadır. mustafa kemal atatürk 1881 yılında selânik'te kocakasım mahallesi, islâhhâne caddesi'ndeki üç katlı pembe evde doğdu.

See more of atatürk ailesi on facebook atatürk. Iyi kalpli bir insan olan ragıp bey'le evlendi.

Posting Komentar

0 Komentar